انواع خال های پوستی

بطور کلی خال هایی که از نوع اکتسابی هستند در اثر تجمع سلول های خوش خیم ملانوستیک بوجود می آیند. این خال ها در اندازه های متوسط، بزرگ و کوچک در حدود یک درصد نوزادان تازه متولد شده یافت می شوند. وسعت خال های اکتسابی گاهی آنقدر بزرگ است که همه ی اندام را پوشش می دهند.

معرفی انواع خال ها

خال ها انواع مختلفی دارند:

  1. خال های ملانوسیتی اکتسابی (مانند خال جانکشنال، خال مرکب و خال داخل درمی)
  2. خالهای ملانوسیتی مادرزادی

در این قسمت بعد از معرفی ملانوم پوستی به معرفی هر یک از انواع خال ها خواهیم پرداخت.

انواع خال های پوستی

یکی از ابزارهای فوق العاده در زمینه جلوگیری از سنتز خال های جدید و کمک به افتادن خال های قدیمی  ” فایل پیام های پنهان جلوگیری از خال “ است این سابلیمینال ارزشمند موجب تغییر گرایش و حالات بدنی برای جلوگیری از خال به کمک ضمیر ناخودآگاه می شود ، این سابلیمینال فوق العاده توسط متخصصین سابلیمیران تهیه و عرضه شده است. هم اکنون می توانید از طریق لینک زیر مشاهده کنید:

سابلیمینال رفع خال ، فایل مخصوص تاثیر گذاری بر مغز ناخودآگاه |

همچنین می توانید از طریق منو سایت با انواع آلبوم های سابلیمینال وبسایت سابلیمیران آشنا شوید

ملانوما پوستی چیست؟

ملانوما نوعی سرطان بدخیم است که از ملانوسیتهای پوست که حالت بدخیمی پیدا کرده اند منشا میگیرد. سرطان های پوست مختلف است اما ملانوما از بدخیم ترین سرطان های پوست محسوب می شود که در دهه های اخیر به علل گوناگونی، در حال افزایش است. علت اصلی سرطان مشخص نیست به همین علت متخصصین عوامل متعددی مانند: عوامل ژنتیکی، اشعه خورشید و آلودگی های محیطی و … را عامل ایجاد بیماری ملانوم می دانند. از انواع سرطان ها می توان؛ ملانوم با انتشار سطحی، ملانوم آکرال و ملانوم ندولر را نام برد که همگی ملانوم بدخیمی محسوب می شوند. امروزه سرطان در دنیای صنعتی، یک امر شایع است و در زنان بعد از سرطان ریه جایگاه دوم را دارد.

انوع خال های ملانوسیتی اکتسابی

خال جانکشنال اغلب در دوران کودکی بوجود می آید، و با گذشت زمان در بزرگسالی به خال مرکب تبدیل می شود. این نوع خال بیشتر در کف دست یا پا به رنگ قهوه ای روشن ظاهر میشود. اندازه این خال بین 1 میلی متر تا 1 سانتی متر است و بیشتر به شکل گرد، بیضی و متقارن است.

خال درمی بیشتر در افراد بالغ دیده می شود. رنگ این نوع خال ها در ابتدا بصورت قهوه ای کم رنگ است اما با گذشت زمان به قرمز گوشتی تبدیل می شود. از نظر شکل کروی و گنبدی هستند و گاهی ممکن است در داخل آنها مو نیز جوانه بزند.

خال مرکب بیشتر در تنه بدن یافت می شود و از نظر اندازه درشت و برجسته می باشد. شکل خال مرکب بصورت گرد، بیضی و متقارن است.

روش درمان خال های ملانوسیتی اکتسابی

خال هایی که اکتسابی هستند بیشتر خوش خیم اند و معمولاً نیازی به جراحی و برداشتن این نوع خال ها وجود ندارد اما درصورتی که خال به رشد خود ادامه دهد و یا تغییر شکل دهد باید مورد آزمایش و آسیب شناسی قرار بگیرد.

انواع خالهای ملانوسیتی مادرزادی

این نوع خال در هنگام تولد کم رنگ اند و در اندازه ها ی کوچک و متوسط یافت می شوند و سرعت رشد کمتری دارند. خال های مادر زادی که درشت هستند بلافاصله بعد از تولد قابل مشاهده اند و در نواحی تحتانی پشت و ران ها یافت می شوند. این نوع خال ها ممکن است آنقدر بزرگ شوند که تمام اندام را فرابگیرند.

درصد بدخیمی خال های مادرزادی بین 4 تا 6 درصد در تمام عمر فرد است. خال هایی که در اندازه های کوچک و متوسط هستند در دوره بلوغ ممکن است حالت بدخیمی پیدا کنند بنابرین در صورتی که این نوع خال ها رشد غیر طبیعی داشته باشند باید تا سن 10 تا 12 سالگی برداشته شوند. همچنین از آنجایی که خال های درشت بیشتر مستعد بدخیمی هستند و از نظر زیبایی غیرقابل تحمل اند، باید در همان سنین پایین برداشته شوند.

خال هاله دار بیشتر پشت بدن را درگیر می کند و از نوع خال ملانوستیکی است. این نوع خال در دوره بلوغ بیشتر شابع است. برای درمان این نوع خال باید به پزشک مراجعه شود و در صورتی که پزشک در افراد جوان، خوش خیم بودن خال را تایید کرد مشکلی وجود ندارد اما در افراد مسن خال هاله دار بیشتر بصورت ملانوم بدخیم است و باید برداشته شود.

خال دیسپلاستیک از نوع خال های مرکب است و وجود این خال در فرد به عنوان فاکتوری برای ابتلا به ملانوم بدخیم است. این نوع خال ضایعه ای با حاشیه نامنظم و در اندازه ای به قطر بیش از 5 میلی متر بوده و در بالغین جوان بیشتر مشاهده می شود.

در صورتی که در خال دیسپلاستیک تغییری ایجاد شود، باید برداشته شود همچنین این نوع خال ها باید مرتباً تحت پیگیری و نظارت باشند.

خال آبی به دو نوع شایع و سلولی تقسیم می شود و بیشتر نواحی سر و صورت را درگیر می کند و به رنگ آبی و با سطحی صاف و برجسته است.خال آبی کمتر به ملانوم بدخیم تبدیل می شود و اندازه ای به قطر کمتر از یک سانتی متر دارد.

در صورتی که خال آبی از نظر زیبایی برای فرد مشکل ساز باشد می تواند اقدام به برداشتن آن کند که این کار توسط جراحی انجام می شود. باید توجه داشت که در هنگام جراحی،جراح این خال را بصورت عمقی تا زیر چربی بردارد چون در غیر این صورت احتمال دارد دچار عود شود.

2 پاسخ
  1. مریلا گفته:

    مرسی عالی بود. برای سابش میتونم از طریق کارت به کارت اقدام کنم ؟

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5/5 - (1 {امتیازها})