تعریف موفقیت شغلی
برای رسیدن به موفقیت شغلی باید از شغل خود رضایت داشته باشید، اول باید تعریف خود را از موفقیت مشخص کنید. موفقیت شغلی برای برخی افراد به معنی بهبود وضعیت مالی یا رسیدن به موقعیت اجتماعی بالاتر است، اما این موارد در بیشتر مواقع باعث رضایت شغلی واقعی نمیشود.
همه ی افراد به موفقیت علاقه مند هستند. موفقیت در همه عرصه های مختلف زندگی، بخصوص موفقیت شغلی، خیلی مهم بوده و این مورد دغدغه ی خیلی از افراد است. بسیاری از افرادی که هنوز لذت موفقیت های آنچنانی را نچشیدهاند، پیوسته از خودشان سوال می پرسند که چرا برخی افراد در شغل خود نسبت به دیگران موفقترند؟ آیا آنها لزوما هوش بهر زیادی دارند یا بسیار سخت کوش هستند؟ و چندین سوال شبیه به این موارد را از خود میپرسند. در این قسمت بعد از تعریف موفقیت شغلی سعی می کنیم به سوالات فوق پاسخ دهیم.
تعریف موفقیت
در لغتنامه موفقیت به معنی “تحقق هدف یا مقصودی خاص” است. برای اینکه فردی به موفقیت برسد باید از قبل هدفی داشته باشد و اکنون به آن هدف برسد و از نتیجه ی آن خوشحال باشد.
تعریف موفقیت شغلی چیست؟
تعریف موفقیت شغلی برای هر فردی متفاوت است. برای برخی افراد ممکن است “اعتبار” یک عنوان موفقیت شغلی باشد، و برای برخی دیگر “مقدارحقوق ماهانه” یک موفقیت به نظر برسد.
موفقیت شغلی
عوامل زیادی باعث موفقیت میشوند. بیشتر افراد میگویند فرد موفقِ واقعی کسی است که خلاق، مبدع و پیشگام باشد. و برخی موفق بودن در فعالیت و کسبوکار را موفقیت می دانند و عدهی معدودی نیز عواملی همچون ثروت و دارایی را در موفقیت اصل می دانند.
تعریف موفقیت کار راحتی نیست، چون موفقیت از نظر هر شخص معنای خاصی دارد. در صورتی که میخواهید بدانید آیا انسان موفقی هستید یا نه، به تعریف شخصی خود از موفقیت رجوع کنید. هر تعریفی که از موفقیت داشته باشید باید موارد زیر را در نظر بگیرید:
سخت کوشی: موفقیت نیازمند سخت کوشی برای رسیدن به هدف است. باید باور داشته باشید که اگر همه ی دنیا هم برای رسیدن به هدفتان مانع باشند، باز هم میتوانید به هدفتان برسید.
ویژگی سختکوشی، عامل هوش و شانس از مواردی هستند که موجب موفقیت شغلی می شوند. سختکوشی به معنای عاقبت اندیشی به موانع همراه با تلاش زیاد است، یعنی باید بدانید چه موقع نیاز به کمک دارید و به موقع برای کمک اقدام کنید و بدون شک و تردیدبرای تحقق هدفتان به مسیر خود ادامه دهید. افرادی که سختکوش اند، نقاط ضعف خود را قبول دارند و همواره به دنبال دانش ، توانایی و مهارت بیشتری هستند تا این ضعفها را جبران کنند .
داشتن ارتباطات قوی: بیشتر افراد معتقدند که “شبکهسازی و حفظ روابط” نقش موثری در موفقیت دارد. در هر شغلی، افراد باتجربه به این نکته آگاهی دارند که موفقیت شغلی با تکروی امکان پذیر نیست. افرادی که موفق هستند برای ایجاد روابط پایدار، انرژی زیادی را صرف میکنند و مجموعه ای از افراد توانمند و معتمد را خلق می کنند تا مسیر موفقیت را برای خودشان راحتر و هموارتر سازند. البته، این نوع روابط باید براساس اعتماد، صداقت، درستکاری و ارزش های مشترک باشد.
افرادی که سایرین را با اِعمال قدرت از راه خود حذف میکنند یا هدف شان صرفاً از سرمایهگذاری برنده شدن است، سرانجام به چیزی نمی رسند و شکست و ناامیدی نصیبشان میشود. برخی عقیده دارند ضعف در اصول اخلاقی و عدم صداقت، از زیانبارترین اشتباهات شغلی محسوب میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.