عوامل پوکی استخوان

عوامل پوکی استخوان زیاد است. زمانی که میزان تخریب استخوانهای قدیمی بیشتر از ساخته شدن استخوانهای جدید باشد، فضای درونی بین شبكه ‌های استخوانها بزرگ شده و فرد به پوكی استخوان مبتلا میشود. استخوانها از دو لایه داخلی و خارجی تشكیل میشوند. لایه داخلی آنها ضخیم بوده و دارای شبكه ‌های محكمی است که توده استخوانی را تشکیل می دهد. استخوان‌ها به صورت مرتب ساخته میشوند و از بین می‌روند اما سرعت این فرآیند در همه عمر فرد یكسان نبوده، به طوری كه در سنین جوانی به بیشترین مقدار خود میرسد و سپس با گذشت زمان كاهش می ‌یابد. توده استخوانی در افراد مختلف فرق می کند و به عوامل ارثی، تغذیه، فعالیت بدنی و روش زندگی در طول دوره رشد وابسته است.

در حالت پوکی استخوان، استخوان ضعیف میشود و با کمترین ضربه می شکند این وضعیت در سنین سالمندی بیشتر شایع می باشد اما با انجام اقدامات و روشهای ساده می‌توان این فرآیند را به تاخیر انداخت و شدت آن کاست. پوكی استخوان در بیشتر موارد تا هنگام شكستگی، نشانه ای ندارد.

بخش هایی از بدن مانند: ستون فقرات، استخوان ران، لگن، مچ دست و انتهای ساعد از مهمترین و شایع‌ترین جاهای بدن هستند كه با پوكی استخوان شکسته میشوند. خیلی از شكستگی‌های ستون فقرات فقط همراه با درد شدید پشت است و نشانه دیگری ندارند. انحراف ستون مهره‌ ها به علت جوش خودبخودی آنها میتواند از علایم پوکی استخوان باشد.

عوامل پوکی استخوان

یکی از ابزارهای فوق العاده در زمینه کمک به تقویت استخوان های ضعیف شده و کاهش استخوان دردها ” فایل پیام های پنهان درمان پوکی استخوان “ است این سابلیمینال ارزشمند موجب تغییر گرایش و کارکردهای ناخودآگاه بدنی به سمت داشتن استخوان هایی سالم و مقاوم به کمک مغز ناخودآگاه می شود ، این سابلیمینال فوق العاده توسط متخصصین سابلیمیران تهیه و عرضه شده است. هم اکنون می توانید از طریق لینک زیر مشاهده کنید:

کمک به درمان پوکی استخوان با فایل تاثیر گذار بر مغز (ضمیر) ناخودآگاه |

همچنین می توانید از طریق منو سایت با انواع سابلیمینال های وبسایت سابلیمیران آشنا شوید

مهمترین عوامل پوکی استخوان

در این قسمت مهمترین عواملی که در ایجاد پوکی استخوان نقش دارند، بیان می شوند:

بعد از سن 40 سالگی تراکم استخوانها به تدریج کاهش می یابد یعنی بالا رفتن سن احتمال ابتلا به پوکی استخوان بیشتر می شود.

در زنان به دلیل كم بودن توده استخوان و یائسگی پوكی استخوان بیشتر است؛ به گونه ای كه زنان در هر سنی که باشند به میزان ۴ تا ۵ برابر مردان بیشتر به شكستگی استخوان مبتلا میشوند.

هورمونها تاثیر زیادی در استحكام استخوان‌ها دارند بخصوص هورمونهای جنسی. در اثر عاملی مانند یائسگی ترشح هورمون‌های جنسی کاهش یافته و فرآیند پوكی استخوان را تسریع می شود.

در صورتی که در اقوام نزدیک مانند (پدر، مادر، خواهر و برادر) سابقه پوکی استخوان وجود داشته باشد احتمال ابتلا به پوکی استخوان تا دو برابر زیاد میشود.

نژاد سفیدپوست و آسایی بیشتر در معرض پوكی استخوان هستند بنابرین این افراد باید تا آنجایی که می توانند با استفاده از مواد غذایی مقوی، مکمل ها و انجام ورزش از این عارضه پیشگیری کنند.

افرادی که بدنی ضعیف و لاغر دارند بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند.

ابتلا به بیماری های مزمن، اختلالات هورمونی، پیوند اعضا، بی اشتهایی و … از عوامل پوکی استخوان محسوب می شوند.

استفاده طولانی مدت از داروهای حاوی كورتون، داروهای ضد صرع و داروهایی كه برای درمان بیماری‌های تیروئید مصرف میشوند؛ باعث ایجاد پوكی استخوان میشود. این نوع داروها باید با دستور و تجویز پزشک مصرف شود. درصورت نیاز از مكمل‌ های دارویی مانند كلسیم و ویتامین D نیز میتوان استفاده کرد.

استفاده از دخانیاتی مانند سیگار، قلیان، پیپ و چپق در جذب كلسیم و ساخت استخوان،  اختلال ایجاد می کند و باعث یائسگی زودرس، كاهش وزن و تخریب هورمون‌های جنسی میشود و پوكی استخوان تسریع می بخشد. مصرف الكل نیز فعالیت و عملکرد سلول‌های سازنده استخوان را کاهش می دهد و باعث پوكی استخوان می‌شود.

ورزش و فعالیت بدنی رشد توده استخوانی را بخصوص در كودكان و دوران بلوغ ، افزایش می دهد. ورزشی که مناسب و متناسب با سن  باشد و به صورت پیوسته انجام شود منجر به افزایش تراكم استخوانها میشود.

كلسیم نقش بسیار مهمی در قوی شدن استخوان‌ها دارد. ویتامین D جذب کلسیم را بالا می برد و باعث ورود كلسیم بیشتر به استخوان‌ها و استحكام آنها میشود. مصرف این دو عنصر در رژیم غذایی از پوكی استخوان پیشگیری می کند.

عوامل پوکی استخوان

روش های پیشگیری از پوکی استخوان

برای پیشگیری از پوکی استخوان می توانید به راهکارهای زیر عمل کنید:

  • ویتامین D نقش مهمی در ساختار استخوانها دارد بنابرین با قرار گرفتن در معرض نور مستقیم افتاب می توانید از پوکی استخوان پیشگیری کنید.
  • در رژیم غذایی خود از غذاهایی استفاده کنید که حاوی کلسیم و ویتامین Dباشد.
  • از مصرف سیگار، قلیان و سایر دخانیات خوداری کنید.
  • ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
  • از لبنیات حتما استفاده کنید بخصوص شیر و ماست. با مصرف لبنیات می توانید کلسیم مورد نیاز استخوانها را تامین کنید.
  • به جای نوشابه از دوغ کم نمک استفاده کنید و روزانه تا 8 لیوان آب بنوشید.
  • منابع غذایی حاوی ویتامین D مانند ماهی، جگر و تخم مرغ را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
  • در صورتی که نمی توانید ورزش کنید هر هفته به مدت 20 تا 30 دقیقه پیاده روی کنید.

عوامل زمینه ساز پوکی استخوان

  1. پیری: استخوانهای بدن ما بطور پیوسته در حال جذب شدن و جایگزین شدن با مواد جدید هستند. در سنین جوانی استخوان بیشتر ساخته میشود و با گذشت زمان و رسیدن به سن کل توده استخوانی بدن کاهش یافته و خطر شکستگی زیاد میشود.
  2. ژنتیک: افرادی که بصورت ژنتیکی سابقه پوکی استخوان در افراد نزدیکشان دارند بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.
  3. تغذیه: کمبود یا نبود کلسیم و ویتامین Dدرمواد غذایی، باعث پوکی استخوان میشود.
  4. دارو: مصرف برخی از داروها و شیمی درمانی موجب پوکی استخوان میشود.
1 پاسخ
  1. فضل اله گفته:

    سلام این آلبوم پوکی برای من خوب بود سلامت باشید فقط یه سوال بقیه دوستان هم اگر تجربه کردن بگن من وقتی گوش می دم تمام بدنم احساس می نم مور مور میشه همش از چیه؟ لطفا زودتر بگین تشکر

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5/5 - (1 {امتیازها})