راه های درمان زانوی پرانتزی چیست؟
زانوی پرانتزی عارضه ای است که می تواند مشکلات سخت و جدی را برای مبتلایان به وجود بیاورد زیرا انحنای زیر زانو و خمیدگی استخوان ها در صورت درمان نشدن می توانند بیماری های دیگری را به دنبال داشته باشد. بنابراین درمان زانوی پرانتزی باید در سنین پایین شروع شود تا از بروز مشکلات و بیماری های دیگر در سنین بالاتر جلوگیری شود. راه های درمان زانوی پرانتزی به شرح زیر هستند:
1_ درمان زانوی پرانتزی :: انجام حرکات یوگا
یکی از بهترین و کار آمد ترین روش های درمان زانوی پرانتزی استفاده از حرکات اصلاحی است. حرکات اصلاحی تمریناتی هستند که توسط پزشک متخصص فیزیوتراپی انجام می شوند. این حرکات و تمرینات بر پایه یوگا هستند که به مرور زمان و با انجام دادن آن ها خمیدگی استخوان پا و انحنای زیر زانو برطرف می شود و حالت زانو به حالت عادی خود بر می گردد. انجام این حرکات اصلاحی باید توسط پزشک متخصص فیزیوتراپی انجام شود و انجام خودسرانه این حرکات نه تنها در بهبود زانوی پرانتزی تاثیری ندارد بلکه ممکن است علائم زانوی پرانتزی را نیز بیشتر کند. حرکات و تمرینات اصلاحی که برای درمان زانوی پرانتزی به کار برده می شوند باید در جلسات منظم و در مدت زمان مشخص خود انجام شوند و انجام دادن تنها چند جلسه تاثیری در بهبود زانوی پرانتزی نخواهد داشت.
2_ درمان زانوی پرانتزی :: استفاده از کفش های طبی
یکی از راه های درمان عارضه زانوی پرانتزی استفاده از کفش های طبی است. استفاده از کفش های طبی که بیشتر در کودکان رایج است تاثیر به سزایی در بهبود زانوی پرانتزی دارد زیرا استفاده از این کفش ها فشار وارده بر زانوها را هنگام راه رفتن بسیار کم کرده و در نتیجه انحنای زانوها و خمیدگی پاها بهبود پیدا می کند. استفاده از کفش های طبی برای درمان زانوی پرانتزی معمولا به صورت استفاده از کفش های مخصوص مناسب شب و روز است که باید از کفش های مناسب و استاندارد استفاده کرد.
3_ درمان زانوی پرانتزی :: استفاده از روش های جراحی
یکی از مدرن ترین و پیشرفته ترین روش های درمان زانوی پرانتزی استفاده از روش های جراحی است. روش جراحی معمولا آخرین گزینه برای برطرف کردن عارضه زانوی پرانتزی است زیرا اگر به هر دلیلی دیگر روش های درمان زانوی پرانتزی کار آمد نباشد و تاثیری در بهبود علائم زانوی پرانتزی نداشته باشند باید آخرین گزینه استفاده از روش جراحی باشد.
در روش جراحی که توسط جراح انجام می شود استخوان های پا که حالتی شبیه به بیرون زدگی دارند اصلاح می شوند و به این ترتیب علائم زانوی پرانتزی رفع می شوند. روش جراحی بیشتر در افراد در سنین بالا و نوجوانان انجام می شود که استفاده از دیگر روش های درمان زانوی پرانتزی برای آن ها کار آمد نبوده است.
4_ درمان زانوی پرانتزی :: استفاده از آتل
از دیگر روش های درمان زانوی پرانتزی که بیشتر برای کودکان کاربرد دارد بستن پا با آتل است. زمانی که یک کودک به عارضه ی زانوی پرانتزی مبتلا است پزشک متخصص با بستن پای کودک با آتل به بهبود این عارضه کمک می کند. استفاده از این روش درمانی در کودکانی که به طور زود هنگامی عارضه پای پرانتزی در آن ها تشخیص داده شده بسیار موثر است زیرا زمانی که پای کودک توسط آتل بسته ی شود دیگر هیچ فشار یا نیرویی به پا مخصوصا هنگام راه رفتن وارد نمی شود. به این ترتیب به مرور زمان و استفاده دائم از آتل استخوان و زانوی پا به حالت نرمال خود بر می گردد و این عارضه بهبود پیدا می کند
مرسی از شما