اعتماد به نفس چیست؟

اعتماد به نفس به معنی احساس اطمینان نسبت به خود است.این ساده ترین پاسخ به پرسش اعتماد به نفس چیست؟ می باشد.

اعتماد به نفس آن چیزی است که ما درباره خودمان فکر می کنیم، اگر نظری مساعد و مثبت نسبت به خودمان داشته باشیم و به خودمان احترام بگذاریم، بی شک یک “من” قوی و ایده آل داریم اما اگر نظری نامساعد و منفی نسبت به خودمان داشته باشیم در این صورت از یک “من” ضعیف و ناتوان برخورداریم. در زندگی لحظاتی وجود دارند بدون اینکه دلیلش را بدانیم، خجالت می کشیم، می ترسیم و یا مضطرب می شویم. بعضی اوقات خودمان را سرزنش می کنیم و یا نسبت به توانای هایمان تصویر نامناسبی در ذهن درست می کنیم و اعتماد به نفس وجودمان را ازبین می بریم. اعتماد به نفس  یعنی اینکه خود را باور کنیم و به توانایی ها و استعداد های خودمان ایمان داشته باشیم.  بعد از تعریف اعتماد به نفس، لازم است بدانیم که اعتماد به نفس قابل تقویت است و ما در این مقاله ، به معرفی انواع اعتماد به نفس و راههای تقویت آن خواهیم پرداخت.

تعریف اعتماد به نفس از نظر روانشناسان

اعتماد به نفس یا Self-Confidence به معنای باور و اعتماد توان مندی های خود فرد است  روانشناسانی مانند دنیل گلمن تعریف اعتماد به نفس را بصورت زیر ارائه می دهد:

اعتماد به نفس، یک ويژگی و خاصیت فرد در زمینه شناخت او از خودش است . هر چقدر این شناخت بالا باشد نشانه ی این است که فرد خود را ارزشمند و توانمند می داند.

اعتماد به نفس چیست؟

تعریف اعتماد به نفس در بین عموم، شامل خودباوری، احساس اعتماد و ایمان به تواناییها، مهارت ها و دستاوردهای خود فرد است که باعث ایجاد احساس غرور و سربلندی در فرد می شود. افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند نسبت به خود احساس بدی دارند و فکر می کنند در هیچ کاری نمی توانند موفق شوند و در پذیرش خود مشکل دارند.

مشکلات اعتماد به نفس پایین

کسانی که اعتماد به نفس کافی ندارند معمولا سعی می کنند به روش های مختلف خود را سرگرم کنند تا در جمع نباشند و از ارتباط با سایرین دوری می کنند این افراد معمولا در جمع بیشتر با تلفن همراهشان اخت هستند تا با افراد جمع. افراد کم اعتماد به نفس در بحث ها زودتر عقب نشینی می کنند و بدون ادامه ی بحث تسلیم می شوند و موافقت می کنند. این افراد معمولاً انتقاد پذیر نیستند و از انتقاد آزرده می شوند و می شکنند. در بیان عقایدشان مشکل دارند و از ابراز نظر و عقیده می ترسند. تحت تاثیر عوامل مختلف سریع نغییر عقیده می دهند یا قبل از رسیدن به هدف تسلیم می شوند. خود را با دیگران مقایسه می کنند و استعداد و توانایی های خود را نادیده می گیرند، اشتباهات خودشان را توجیه می کنند و کوتاهی و مشکلات بوجود آمده را به دیگران نسبت می دهند بهانه تراشی می کنند و حالت تدافعی دارند.

مواردی مانند؛ نیاز به تایید دیگران، عدم لذت از پیروزی ها، ترس از تغییر، منفی بافی و ترس از آینده از نتایج و مشکلات دیگر عدم اعتماد به نفس می باشد.

اعتماد به نفس چیست :: انواع اعتماد به نفس

اعتماد به نفس را در سه بخش تقسیم بندی می کنند . انواع آن را به : اعتماد به نفس رفتاری، اعتماد به نفس احساسی-عاطفی و اعتماد به نفس روحی – معنوی تقسیم می کنند.

برای داشتن اقتدار لازم و نیز رسیدن به موفقیت، شخص به هر سه مورد، نیاز دارد.

اعتماد به نفس رفتاری چیست؟

اعتماد به نفس رفتاری توانایی فرد در استفاده از قابلیت ها و انجام دادن موفق کارهاست که شامل همه ی کارهای بزرگ و کوچک می شود مثلا تلاش برای رسیدن به رویاها.

اعتماد به نفس احساسی-عاطفی

این نوع اعتماد به نفس شامل توانایی فرد در تسلط و کنترل عواطف و احساسات است. اینکه فرد بتواند احساسات خود را بشناسد و منظقی عمل کند و در مقابل درد و رنج های روحی و سایر عواطف واکنش مناسب نشان دهد و روابطی سالم را ایجاد کند.

اعتماد به نفس چیست :: اعتماد به نفس روحی و معنوی

این نوع اعتماد به نفس خیلی مهم می باشد زیرا دربردارنده تمام عقاید فرد است و شامل، ایمان و اعتماد فرد به جهان هستی و کل آفرینش است. این نوع اعتماد به نفس، هدفی مثبت را برای ادامه ی زندگی در این جهان مشخص می کند و به زندگی چند ساله معنی و امید می بخشد.

نکته ای که در اعتماد به نفس مطرح است، خودباوری و ایمان به توانایی هاست که فرد با تمام  وجودش، بتواند شرایط و اوضاع زندگی را بصورت مطلوب تغییر و یا کنترل کند.

یکی از ابزارهای فوق العاده در زمینه تقویت اعتماد به نفس ” سابلیمینال تقویت اعتماد به نفس” است این سابلیمینال ارزشمند با بهره گیری از آخرین روشهای علمی تقویت اعتماد به نفس به کمک ضمیر ناخودآگاه، توسط متخصصین سابلیمیران تهیه و عرضه شده است. هم اکنون می توانید این سابلیمینال را از طریق لینک زیر مشاهده کنید:

سابلیمینال اعتماد به نفس ، فایل تاثیر گذار بر ضمیر ناخودآگاه |

همچنین می توانید از طریق منو سایت با انواع آلبوم های ذهنی وبسایت سابلیمیران آشنا شوید

سابلیمینال عزت نفس هم کمک حال شما خواهد بود.

5/5 - (1 {امتیازها})

در قسمت دیدگاه ها در پایین همین صفحه نظرات ، تجربیات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر خوانندگان جدیدی که هر روز این مقاله را مطالعه می کنند در میان بگذارید. می توانید در قسمت دیدگاه ها از دیگران در مورد مسئله خود هم سوال کنید و همچنین می توانید پاسخ دیگر نظر دهندگان را هم بدهید و با آن ها گفتگو کنید ، مطمئن باشید از اینکه به شما کمک کنند خوشحال خواهند شد.منتظر حضور گرمتان در قسمت دیدگاه ها یا همان نظرات این صفحه هستیم.

2 پاسخ
  1. سمیه گفته:

    من مقابل جنس مخالف یه کم یه جوریم انگار اعتماد به نفسم کمه باید چه کار کنم . پسرا میفهمن یا نه ؟

    پاسخ
  2. حسین شهسواری گفته:

    سلام خدمت شما.
    ممنون از مقاله خوبتون، فقط اگر مقاله جزئیات بیشتری می داشت خیلی خوب می شد یعنی حجم ان دو یا سه برابر می شد؛ و راهکار های دقیق و کاربردی پیشنهاد می کرد.
    باز هم تشکر.

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *