بهبود روابط اجتماعی
زندگی در دنیای امروزی، نیازمند ارتباط و برخورد با دیگران است و هیچ کس نمی تواند بدون کمک و ارتباط با دیگران، نیازهای خود را رفع کند. افراد باید راه های بهبود روابط اجتماعی را بدانند و اینکه یاد بگیرند چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنند و جهت افزایش این ارتباط چه بایدها و نبایدهایی را رعایت کنند. در معاشرت با دیگران باید با نرمی و لطافت رفتار نمود و از تندخویی پرهیز کرد و با سطح خود افراد با آنها ظاهر شد و این همان برقراری ارتباط موثر است.
برخی افراد فکر می کنند که ارتباط فقط شامل: حرف زدن، نوشتن و یا بحث کردن است اما این موارد فقط از عناصر ارتباط محسوب می شوند. ارتباط رفتاری است که پیامی را در خود دارد، که توسط مخاطب دریافت می شود و این پیام می تواند بصورت شفاهی، غیر شفاهی، آگاهانه یا ناآگاهانه و … باشد و اگر پیام ادارک شود، ارتباط شکل می گیرد. ارتباطات بین افراد منشا بسیاری از شادی ها و غصه های انسان ها هستند. ارتباطات زندگی را شیرین و لذت بخش می کند هر چقدر خصوصیات مشترک بین افراد بیشتر باشد، ارتباط موثرتری باهم خواهند داشت. انسانها مشترکات زیادی باهم دارند. با تمرین و پیدا کردن راه های تقویت روابط اجتماعی می توان با دیگران همراه شد و به راحتی ارتباط موثر و سازنده برقرار کرد. در این نوشته راه های افزایش روابط اجتماعی را بیان خواهیم کرد.
در روابط اجتماعی صریح و صادق باشید
در ارتباطات خود صریح و صادق باشید و از ابهام اجتناب کنید. اگر خواسته ی خودتان را با صراحت بیان کنید طرف مقابل بدون اشتباه و حدس و گمان به منظور شما پی خواهد برد.
برای تقویت روابط اجتماعی احساسات خود را بیان کنید
رو راست بودن با دیگران در روابط اجتماعی بهترین روش ارتباط معقول و منطقی است و می توانید با بررسی و گفتگو به نتایج مطلوبی دست پیدا کنید بخصوص در زندگی مشترک احساسات خود را با همسرتان در میان بگذارید و هرگز احساسات خود را پنهان نکنید.
بهبود روابط اجتماعی :: برای رابطه بهتر اشتراکات و نکات مشابه را پیدا کنید
تمرکز بر نقاط مشترک، کیفیت ارتباط را بیشتر می کند پس نقاط مشترک را پیدا کرده و از دید طرف مقابل به شرایط نگاه کنید. توجه به همین نقاط مشترک زمینه ارتباط را مساعدتر می کند و با عث ایجاد همدلی و تفاهم می شود.
با اشخاص احساس همدردی و همدلی کنید
در ارتباطات خود سعی کنید با احساس فرد، خود را هماهنگ کنید اگر او احساس غم می کند با او ابراز همدردی کنید و اگر شاد است همراه او شادمانی کنید در حقیقت تلاش کنید با سیستم حسی فرد ارتباط برقرار کنید.
حرف های طرف مقابل را خوب بشنوید
خوب گوش دادن به حرف های طرف مقابل باعث می شود شخص بطور واقع احساسات خود را با شما در میان بگذارد. بنابرین به سخن و کلام دیگران خوب گوش دهید تا نظرات شما را بشنوند.
سیستم روحی افراد را بشناسید و مثل او عمل کنید
به حرکات بدن، لحن صدا، حرکات چشم ها و کلماتی که فرد به کار می برد دقت کنید. سعی کنید از همان حرکات و کلمات در بیان منظور خود استفاده کنید و خود را با نحوه فکر و عملکرد ذهنی فرد تطابق دهید و مثل او رفتار کنید این روش یکی از موثرترین راه های تقویت روابط اجتماعی است.
بهبود روابط اجتماعی :: به شخصیت فرد توجه کنید
به برونگرایی و درون گرایی شخصیت فرد توجه کنید، با افرادی که برونگرا هستند مطابق با خواسته ها و ارزشهای آن ها رفتار کنید تا بتوانید فرآیند ارتباط را مدیریت کنید و برای افرادی که درونگرا هستند، نشان دهید آنچه که می گویند و عمل می کنند با رفتار و اندیشه مردم هماهنگ است.
عزت نفس خود را تقویت کنید
برای تقویت عزت نفس، نخست باید خود را بشناسید و نقاط ضعف خود را رفع کرده و روی نقاط قوت بیشتر متمرکز شوید. با تقویت عزت نفس، ارتباط با دیگران به نحو چشمگیری بهبود می یابد.
به احساس طرف مقابل احترام بگذارید
رفتار توهین آمیز منجر به تخریب ارتباط می شود. سعی کنید رفتاری توام با ادب و احترام با طرف مقابل داشته باشید و صداقت واقعی و اعتماد کامل را در رفتار خود نشان دهید.
بهبود روابط اجتماعی :: جایی که نیاز است سکوت کنید
سکوت به تنهایی خود حاوی پیام است و می تواند نشان دهنده عشق، رضایت، خشنودی، تفاهم دو طرفه و … باشد. در جایی که لازم است از تکنیک سکوت استفاده کنید.
زیاد نصیحت نکنید
در ارتباط اجتماعی سعی کنید منطورتان را بصورت سخنرانی و نصیحت بیان نکنید و اعتدال را رعایت کنید، و در جایی که نیاز است سخن بگویید.
براساس موقعیت و شرایط عمل کنید
هر حرفی را در زمان و موقعیت مشخص خود بگویید، براساس موقعیت می توانید شوخ طبع یا جدی باشید فقط باید توجه کنید هر رفتاری با توجه به موقعیت و زمان خاص باشد.
به شیوه مناسب مخالفت خود را ابراز کنید
از فریاد و خشم دوری کنید و مخالفت خود را با آرامش و منطق بیان کنید زیرا بحث و جدل در ارتباط منجر به درگیری خواهد شد.
قول و عملتان یکی باشد
به گفته های خود ارزش قائل شوید و به آنها عمل کنید در اینصورت می توان انتظار داشت دیگران هم به قول و حرف شما احترام قائل شوند.
مواردی که بیان شد فقط پاره ای از راه های افزایش تقویت روابط اجتماعی بود، برای اطلاعات بیشتر و راهکارهای عملی تر می توانید از محصولات سابلیمیران استفاده کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.