نقش سن بر ضخامت قرنیه
سن نیز بر ضخامت قرنیه «افزایش و کاهش آن» تاثیر قابل توجهی دارد.درجه ضخامت قرنیه میتواند با توجه به افزایش سن کاهش پیدا کند. به همین علت است که در اکثر جراحی های چشم به خصوص جراحی کراس لینک، ضخامت قرنیه چندین بار اندازه گیری میشود. حتی برخی از افرادی که تا رسیدن به ضخامت نرمال برای جراحی فاصله زیادی ندارند، پزشک به انها توصیه میکند پس از چند ماه، دوباره ضخامت چشم را بسنجند. در برخی اوقات اینکار جواب داده و ضخامت قرنیه به 500 میکرون و حتی بیشتر نیز میرسد.
نقش سن در بیماری گلوکوم
افزایش سن باعث نازک تر شدن قرنیه میشود. بیماری گلوکوم که پیشتر به آن اشاره کرده ایم نیز در افراد با قرنیه نازک بیشتر بروز پیدا میکند. به همین دلیل جوانان با قرنیه نازک باید در صورت نیاز، جهت پیشگیری به چشم پزشک مراجعه کنند.
نقش جنسیت بر ضخامت قرنیه
جنسیت نیز جایگاه خود را در بحث ضخامت قرنیه حفظ کرده است. جالب است بدانید مردان نسبت به زنان از نازکی قرنیه بیشتری برخوردارند این ضخامت در بانوان بر اساس تغییرات هورمونی متفاوت است. مثلا هنگام سیکل ماهانه، بانوان از ضخامت قرنیه کمتر از حد نرمال برخوردارند؛در زمان تخمک گذاری، ضخامت قرنیه انها به بیشتر از حد نرمال خود خواهد رسید.
سلام خوب بود
تشکر