علت نازک شدن قرنیه چشم :: علایم قوز قرنیه و عوامل مؤثر در نازک شدن قرنیه چشم
قرنیه یکی از مؤثرترین نقشها را در فیلترکردن اشعه و پرتوهای خورشیدی ایفا میکند. همچنین قرنیه وظیفه محافظت از چشم و بینایی را در برابر گردوغبار، گردوخاک و همچنین شکستن نورهای مضر برای ورود به چشم را برعهده دارد. دریافت تصاویر واضح، باکیفیت و تمرکز روی نزدیکی یا دوری اجسام توسط قرنیه چشم صورت گرفته که در صورت هرگونه آسیب، بیماری، التهاب و ضربه کیفیت بینایی در فرد پایین میآید و چشم دچار مشکل میشود.
حال میدانید که قرنیه چشم برای ما بسیار مهم و حیاتی است. این لایه خارجی چشم که خود از 5 لایه اصلی تشکیل میشود وظایف مهمی همچون محافظت چشم در برابر آلودگی، باکتری و مواد خارجی که ممکن است وارد چشم شوند را برعهده دارد. کارکرد قرنیه چشم اگرچه بهظاهر ساده به نظر میرسد؛ اما در عمل یکی از مهمترین و حیاتیترین وظایف بدن را در حوزه بینایی به عهده دارد. به همین دلیل است که استفاده نادرست از چشم خود، مالیدن چشم با دستهای آلوده و یا محکم، استفاده از لنزها و عینکهای ارزانقیمت و بیکیفیت علت نازک شدن قرنیه چشم چشم میشوند. البته ناگفته نماند که عوامل ژنتیکی و مادرزادی نیز در مبتلا شدن و علت نازک شدن قرنیه چشم مؤثر هستند.
هنگامی که فرد به قوز قرنیه مبتلا میشود دچار انحراف بینایی شده که این امر دز زندگی شبانه و روزی بیمار اختلال ایجاد میکند. برخی از مهمترین علائم قوز قرنیه عبارتاند از:
- دوبینی
- تاری در دید
- نزدیکبینی
- کیفیت پایین تصاویر
- حساسیت به نور
- آستیگمات شدن بینایی
در حقیقت هنوز علم چشمپزشکان توجیه دقیقی برای چگونگی ابتلا شدن افراد به قوز قرنیه ندارد؛ اما بر اساس نشانه و بررسیهایی که در طی سالهای اخیر صورت گرفته میتوان گفت که عوامل موروثی، ژنتیکی، عادتهای نادرستی همچون مالش چشم، از بین رفتن کلاژن، کمبود آنتیاکسیدانها در فرد، ورود گردوغبار به چشم و بیماریهایی همچون سندروم دان از علت نازک شدن قرنیه چشم هستند که فرد را از سنین نوجوانی و جوانی مبتلا به قوز قرنیه میکند. خوشبختانه مشکل قوز قرنیه فرد را دچار نابینایی نمیکند و اگر فردی از همان ابتدای مشکل به پزشک مراجعه و مسیر درمان را طی کند تا حد زیادی این بیماری را درمان میکند.
قرنیه نازک چی هس
سلام قرنیه بعضی افراد به مرور نازک میشه و مشکلاتی به همراه داره