راههای افزایش اعتماد به نفس در بزرگسالان
اگر شما هم می خواهید با راههای افزايش اعتماد به نفس در بزرگسالان آشنا شوید با ما همراه باشید.
بخشی از اعتماد به نفس فرد در کودکی در کنار خانواده و بخشی نیز در محیط آموزش و محیط هایی که فرد بعداً در آن ها حضور می یابد، شکل می گیرد. این شکل گیری، بر اساس واکنش به اتفاق ها و شرایط و تصویر ذهنی ما، انجام می گیرد. بنابرین می توان گفت: اعتماد به نفس عامل اکتسابی است و از هنگام تولد پایه های آن در فرد ایجاد شده و به مرور زمان عمیق تر می شود. بسیاری از خانواده ها به خاطر شیوه ی خاص تربیتی فرزندان، مانع رشد اعتماد به نفس در کودکان شده و این باعث عدم خودباوری و اعتماد به نفس فردی به هنگام بزرگسالی می شود.البته انسان موجودی قابل تغییر است و می تواند در بزرگسالی نیز تغییر کند و با بهره گیری از علم روانشناسی می تواند صاحب اعتماد به نفسی فوق العاده شود. در این مقاله راههای افزایش اعتماد به نفس بزرگسالان را معرفی خواهیم کرد.
راههای افزایش اعتماد به نفس در بزرگسالان
برای افزایش اعتماد به نفس راههای متفاوتی وجود دارد که متخصصان علم اعصاب و روان موارد زیر را به عنوان راهکارهای افزایش اعتماد به نفس در بزرگسالان معرفی می کنند.
شناخت عمیق نسبت به توانایی ها
یکی از راههای اساسی افزایش اعتماد به نفس در بزرگسالان، شناخت توانایی ها و استعداد های پنهان خویش است. بنابرین کسانی که خودشان را خوب می شناسند از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند. و هیچ وقت احساس حقارت و خودکم بینی نمی کنند.
راههای افزايش اعتماد به نفس در بزرگسالان :: شناخت نقاط ضعف و رفع آنها
جهت رفع نقاط ضعف باید اقدامات لازم را انجام داد و در صورتی که قابل رفع نیستند باید با آنها مدارا شود و یا از طریق تقویت توانایی های دیگر، این ضعف ها را باید جبران کرد. و از ناتوانی و تلقین شکست، خودداری کنیم حتی تحت تاثیر افکار منفی دیگران قرار نگیریم.
دیگران و محیط را خوب بشناسیم
اطرافیان را بشناسیم و تواناییهای آنها را در جهت استفاده مثبت و تقویت خودمان به کار بگیریم. همچنین از شناخت بهتر محیط باید در جهت رشد و پیشرفت خود استفاده کرد.
هرگز تسلیم ناامیدی نشویم
نا امیدی دشمن سعادت و موفقیت در زندگی است و منجر به کاهش اعماد به نفس در فرد می شود بنابرین نباید تسلیم شرایط شد و همچنان باید امیدوار بود.
امکانات و محدویت های خود را ارزیابی کنید
بین توانایی ها و محدودیت های خود تطابق ایجاد کنید. اگر بیش از حد، از خودتان انتظار داشته باشید بدانید که در خلاف جهت اعتماد به نفس قدم برداشته اید.
نقاط درخشان زندگی تان را ثبت و یادآوری کنید
لیستی از موفقیت های ریز و درشت را تهیه کنید و هر از چندی، آنها را مرور کنید، مرور موفقیت ها باعث ایجاد مسرت باطنی می شود.
از تلقین مثبت استفاده کنید
هنگام خواب جملات مثبتی را به خودتان تلقین کنید، تکرار این عمل موجب دوام اثر در شخصیت شما خواهد شد.
کارهای محول شده را کامل انجام دهید
کارهایی که به شما محول شده است، چه کوچک و چه بزرگ، به خوبی انجام دهید. با این کار دیگران کار شما را تایید خواهند کرد. افرادی که کارها را نیمه تمام انجام می دهند، احساس خوبی نسبت به خود ندارند. بنابرین سعی کنید کارها را بادقت و بصورت کامل انجام دهید.
والا سابلیمیران جان اعتماد به نفس پول میخاد ….
پول هم درش تاثیر داره ولی همش نیست محسن جان