غذاهای مضر برای قلب
نتایج پژوهشها و بررسی ها نشان میدهند که بین رژیم غذایی و بیماری قلبی ارتباط مستقیمی حاکم است و می توان با دریافت رژیم غذایی سالم و حذف غذاهای مضر برای قلب از بیماریهای قلب و دستگاه گردش خون جلوگیری کرد.
مهمترین غذاهای مفید و مضر برای قلب
ابتدا غذاهای مضر برای قلب را بیان کرده و سپس غذاهای مفید برای قلب را بررسی می کنیم.
غداهای مضر برای قلب
برای سلامتی و تقویت قلب، باید از مصرف برخی مواد غذایی پرهیز کنید. همه ی افراد از عوارض مصرف زیاد نمک برای قلب آگاهی دارند، ولی موادی مثل شکر، کافئین و … نیز برای قلب بسیار مضر هستند.
نوشابه برای سلامتی قلب مضر است. نوشابه سطح قند خون را افزایش می دهد و باعث افزایش فشار بر دیواره رگها و ابتلا به بیماریهای قلبی میشود.
از مواد غذایی دیگری که برای سلامتی قلب ضرر دارد می توان به غذاهایی که دارای شکر معمولی، شکر قهوه ای، شربت غلات، شربت افرا، شیره قند و … هستند اشاره کرد این مواد منجر به بالا رفتن تنشهای اکسایشی در رگها شده و میتوانند باعث گرفتگی رگ ها، افزایش فشار خون، ایست قبلی و سایر بیماریهای قلبی شوند.
کربوهیدراتهایی که اصلاح شده اند دارای قند، شکر و سایر افزودنی های مضر می باشندکه برای سلامتی قلب بسیار نامناسب اند.
بررسی ها نشان می دهند که کره برای قلب بد نیست. اما مارگارین منبع غنی از اسیدهای چرب ترانس است که باعث افزایش ریسک بیماری های قلبی-عروقی میشود.
همچنین غذاهای سرخ شده در مایکروفر، شکلاتهای صبحانه و مواد غذایی که حاوی روغنهای هیدروژنه هستند از مواد غذایی مضر برای قلب محسوب می شوند.
تکه های چربی گوشت مانند دنبه برای سلامتی قلب مضر هستند. بهتر است برای سلامتی قلب مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید.
همچنین گوشتهایی که فرآوری بسیاری بر روی آنها انجام میگیرد مانند هات داگ ها، سوسیس ها و انواع دیگر، حاوی مقادیر فراوانی از مواد اضافی می باشند. در بررسی های زیادی ارتباط بین این مواد غذایی با بیماری های قلبی مشخص شده است. بنابرین سعی کنید میزان مصرف این مواد غذایی را کاهش دهید.
غذاهای مفید برای قلب
اسید فولیک برای سلامتی قلب مفید است
غذاهایی که داری ویتامین های گروه B بخصوص اسید فولیک هستند برای قلب بسیار مفید اند مانند: کلم برگ، گل کلم، کلم قرمز، کلم بروکلی، کلم بروکسل، شلغم، مارچوبه ، چغندر، اسفناج، لوبیا سبز، نخود سبز، لویبا قرمز ، نخود خشک، لویبا چشم بلبلی و عصاره مخمر.
پژوهشها ی مختلف نشان می دهند که اسید فولیک موجود در موادغذایی ، میتواند باعث کاهش ماده ای به نام ” هموسیستئین ” در خون شود و از ابتلا به بیماری تصلب شرایین جلوگیری کند.
محققین معتقدند که این ماده بطور مستقیم باعث آسیب به دیواره رگ ها شده و منجر به شکل گیری رسوبهای چربی میشود. احتمال می رود که اگر دریافت روزانه اسید فو لیک به مقدار صد میکروگرم افزایش یابد، مرگهای مرتبط با بیماری کرونر قلبی به میزان 7درصد در مردان و 5 درصد در زنان کاهش می یابد
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.