خال بدخیم

خال ها در انواع و رنگ های مختلفی هستند. برخی از خال ها اندازه ای تا 2 میلی متر دارند و از لحاظ رنگ، به رنگ قهوه ای روشن یا تیره هستند و شکل شان مسطح است.

در مقابل برخی دیگر از خال ها وجود دارند که شکلی برآمده یا گنبدی دارند و رنگ آنها بصورت قهوه ای روشن، تیره و مشکی است. همچنین نوع دیگری از خال ها وجود دارد که به خال مرکب معروف هستند و از لحاظ شکل برآمده اند و گنبدی نیستند.

بیشتر خال ها خوش خیم هستند اما ممکن است بعضی از خال ها به مرور زمان به خال بدخیم تبدیل شوند.خال های بدخیم علایمی دارند که در این نوشته آنها را بیان خواهیم کرد:

علایم و نشانه های خال بدخیم

اگر خال حاشیه ای نامنظمی داشته باشد و رنگ آن یک دست نباشد و یا در مدت کوتاهی اندازه آن به یک باره بزرگ شود احتمال دارد نشانه ای از خال بدخیم باشد.

البته توجه داشته باشید که در خانم ها در دوران حاملگی، بزرگ شدن خال، مسئله ساز نیست و نباید نگران باشید چون در این دوران خال ها بصورت طبیعی بزرگ می شوند.

در صورتی که در اطراف خال لکه ها و رنگ دانه هایی پیدا شود و یا خال خون ریزی داشته باشد، حتما به پزشک مراجعه شود.

خال هایی که بدخیم اند بیشتر مستعد ابتال به سرطان هستند. بدترین و کشنده ترین نوع سرطان، ملانوم است. در صورتی که بدخیم بودن خال و ملانوم به موقع تشخیص داده شود، می توان بیماری را درمان کرد.

خال بدخیم

یکی از ابزارهای فوق العاده در زمینه جلوگیری از سنتز خال های جدید و کمک به افتادن خال های قدیمی  ” فایل پیام های پنهان جلوگیری از خال “ است این سابلیمینال ارزشمند موجب تغییر گرایش و حالات بدنی برای جلوگیری از خال به کمک ضمیر ناخودآگاه می شود ، این سابلیمینال فوق العاده توسط متخصصین سابلیمیران تهیه و عرضه شده است. هم اکنون می توانید از طریق لینک زیر مشاهده کنید:

سابلیمینال رفع خال ، فایل مخصوص تاثیر گذاری بر مغز ناخودآگاه |

همچنین می توانید از طریق منو سایت با انواع آلبوم های سابلیمینال وبسایت سابلیمیران آشنا شوید

همچنین پرشکان توصیه می کنند خال هایی که در پوست سر قرار دارند، برداشته شوند. چون احتمال ضربه خوردن این خال ها زیاد است و ممکن است ضربه منجر به ایجاد مشکل شود. بنابرین توصیه میشود از دستکاری کردن خال ها خوداری کنید تا مشکلی برای پوستتان ایجاد نشود.

خال های پوستی بدخیم را دیسپلاستیک می نامند که رشد آنها از دوران کوکی آغار می شود و گاهی نیز مادر زادی هستند. این نوع خال ها تا اوایل بزرگسالی ظاهر می شوند. خال معمولی و خال کک و مک از شایعترین خال ها هستند.

ممکن است این نوع خال ها بعد از 35 سالگی نیز ظاهر شوند که زمینه ساز ملانوم هستند. در صورتی که حداقل دو نفر از اعضای درجه اول خانواده، این نوع خال ها را داشته باشند ممکن است به ملانوم مبتلا باشند.

علایم شایع ملانوم

  • در صورتی که خال حاشیه ای نامنظم داشته باشد.
  • خال داری قسمت های مسطح و برجسته باشد.
  • قطر خال بزرگتر از خالهای معمولی باشد یعنی در حدود 5 تا 15 میلیمتر
  • رنگ خال تغییر کند.

مواردی که گفته شد ممکن است در هر یک از نقاط بدن وجود داشته باشند اما اغلب در نواحی پشت، باسن، سینه، و پستان ظاهر می شوند همچنین در نواحی پوشیده از آفتاب و یا در معرض آفتاب نیز ظاهر میشود. افرادی که مبتلا به خال دیسپلاستیک هستند ممکن است تا حدود 100 خال پوستی داشته باشند. بیشتر افراد اغلب 15 تا 20 خال معمولی دارند.

علت خال بدخیم چیست؟

خال بدخیم دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. در برخی موارد ممکن است عوامل ارثی دخیل باشند و یا اصلا سابقه خانوادگی نقشی در این عارضه نداشته باشد و ناشی از عوامل محیطی مانند آسیب ناشی از اشعه آفتاب باشد. اشعه آفتاب ممکن است نقشی در الگوی توزیع خال داشته باشد اما شرط لازم نیست همچنان که این خال ها در نواحی باسن و پستان نیز مشاهده می شوند که پوشیده اند.

عواملی مانند: ملانوم، سابقه ارثی خال های دیسپلاستیک و … از عوامل افزایش خطر در زمینه خال های پوستی محسوب می شوند.

خال بدخیم

نحوه پیشگیری از خال بدخیم

استفاده از یک ضد آفتاب استاندارد می تواند در پیشگیری از خال بدخیم مفید باشد. همچنین در صورتی که سابقه ی خانوادگی در زمینه ابتلا به انواع خال ها و یا سرطان را دارید به پزشک مراجعه کنید تا در صورت وجود ضایعه، با معاینه و آزمایش مشخص شود.

افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند باید این معاینات به صورت مداوم و از هر سه ماه یک بار انجام شود. همچنین خود فرد نیز باید ضایعه را بصورت مرتب بررسی نماید تا در صورت تغییر به پزشک مراجعه کند.

اگر بیماری به موقع تشخیص داده شود، قابل درمان است و نتیجه مطلوبی خواهد داشت اما در صورت عدم تشخیص به موقع، و ابتلا به ملانوم ، فرد می میرد.

روش معمول درمان خال بدخیم، جراحی است، این نوع درمان نسبت به سایر درمانها، بیشتر جواب می دهد اما رادیو تراپی نیز برای درمان سرطان مفید است. در رادیو تراپی بافت های سرطانی توسط سرمای شدید، خشک و نابود می شوند.

همچنین در تخریب بافت های سرطانی از جریان الکتریکی با فرکانس بالا نیز استفاده می کنند که در آن سطوح سرطانی بوسیله کورت پاکسازی می شود.

روش دیگر درمان خال های بدخیم شیمی درمانی است، که بافت های سرطانی پوست با مصرف داروهای شیمیایی از بین می رود.

1 پاسخ
  1. سمین گفته:

    سابش برا من خوب بود. البته همه باید حواسشون باشه که تجسم خوبی کنن اونوقت خیلی قوی تر میشه نه که مثل من مدت مدیدی فقط گوش کنن

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5/5 - (1 {امتیازها})