تقویت حافظه تصویری
حافظه تصویری قوی، یکی از ویژگی های افراد باهوش است. این نوع حافظه می تواند وقایع و اتفاقات گذشته را با تصویر سازی بازگو کند، بگونه ای اتفاقات را یادآوری می کند که انگار، در همان لحظه مقابل چشم رخ می دهند. افرادی که حافظه ی تصویری قوی دارند می توانند با یک بار باز و بسته کردن چشم، وقایع را با جزئیات کامل بازگو کنند نکته ی مهم این است که همه می توانند حافظه تصویری فوق العاده ای داشته باشند، شما می توانید با بکارگیری تکنیک های تقویت حافظه تصویری، این نوع حافظه را در سطح مطلوبی تقویت کنید.
تکنیک های تقویت حافظه تصویری
قبل از بیان این تکنیک ها، یادآوری این نکته لازم است که اطلاعات در حافظه انسان براساس سه عنصر؛ ریتم، تصویر و ارتباط ثبت می شود برای مثال: جدول ضرب که حالت ریتمیک دارد، بهتر در حافظه می ماند یا شناختن کسی که قبلا او را دیده ایم توسط حافظه تصویری به آسانی انجام میشود، بنابرین با تقویت حافظه می توان یادگیری را افزایش داده و حافظه ی قدرتمندی ساخت، کسی که حافظه ی قدرتمندی دارد بدون شک فردی فوق العاده و موفق خواهد بود. فقط کافیست از ابزارهای تقویت حافظه استفاده کنیم، منظور از ابزارهای کمک حافظه، ابزارهایی هستند که با بهره گیری از آن ها، اطلاعات به سرعت در حافظه ثبت شده و برای مدت طولاتی نگهداری می شوند و هر زمان که لازم باشد با بهره گیری از آنها یاد آوری اطلاعات آسانتر خواهد بود،یکی از این ابزارها تصویر سازی ذهنی است.
تکنیک های تصویر سازی ذهنی برای تقویت حافظه
تصویر سازی ذهنی برای “تقویت حافظه تصویری” انجام می گیرد و در کل باعث بهبود عملکرد حافظه و مغز می شود. تصاویر بزرگ به راحتی در حافظه ثبت می شوند، بزرگ نمایی تصویر یکی از تکنیک های حافظه است، بنابرین زمانی که می خواهیم چیزی را درذهن مجسم کنیم و به حافظه بسپاریم باید تصویری که در ذهن میسازیم خیلی بزرگ، و یا به تعداد زیاد باشد.
نکته دیگری که در تصویر سازی ذهنی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد استفاده از تصاویر بی ربط است، مجسم کردن تصاویر بی ربط و خنده دار ، ماندگاری موضوع را در حافظه بیشتر میکند و یادآوری را تسهیل می بخشد.
همچنین قدرت یادآوری و ماندگاری تصاویر رنگی به مراتب بیشتر از تصاویر خاکستری است برای نمونه متونی که درکتاب ها میخوانیم به یک رنگ نوشته شده اند و بخاطر سپاری آنها معمولا سخت است اما هنگامی که با ماژیک های رنگی هایلایت می شوند به راحتی در حافظه می مانند، بنابرین در تصویر سازی ذهنی اگر از تصاویر رنگی استفاده کنیم ، موضوع به راحتی در ذهن ثبت خواهد شد و ماندگاری بیشتری خواهد داشت.
دسته بندی موضوعات مرتبط به هم و ایجاد پیوند موثر بین آنها، می تواند به تصویر سازی ذهنی کمک زیادی کند مثلا در حفظ کردن لغات انگلیسی می توان لغات شبیه به هم ، مترادف یا متضاد را در دسته هایی قرار داد و با تصویر سازی ذهنی ، بصورت زنجیره ای بین آنها ارتباط ایجاد کرد.
داستان سرایی ذهنی همراه با تصویر سازی قدرت فوق العاده ای دارد با این روش می توان پیچیده ترین موضوعات را به خاطر سپرد و هرگز فراموش نکرد.مثلا برای به خاطر سپاری دسته ای از لغات زبان انگلیسی، میتوان به کمک تصویر سازی و داستان سرایی ذهنی بین لغات ارتباط ایجاد کرد و داستان واحدی را در ذهن ساخت. در این روش مسیرهای عصبی جدید در مغز شکل میگیرد در واقع در این روش مغز همانند سایر عضلات بدن، با ورزش تمرین داده شده و موجب تقویت حافظه تصویری میشود.
بطور کلی یادگیری کارها و مهارت های جدید، مسیرهای عصبی جدیدی را در مغر ایجاد می کند بنابرین یادگیری یک زبان جدید، کمک بزرگی به حافظه ی فرد خواهد کرد.
سلام یه سوال داشتم از همه شما کسایی که حافظه تصویریشون قویه رو در فامیل دارید چه ویژگی هایی دارن آخه من خودممم همینطورم دوست دارم بدونم
خوب بود این مقاله . البته در مورد سابش بگم که برای من عالی بود خیلی کمک کرد قشنگ تلقیناتش که بهم میخورد یهو انگار مغزم کامپیوتر میشد و اونجا بود که قدرتش رو فهمیدم. راستی من گردو میخورم هم کمکم میکنه خیلی بقیه دوستان چی میخورن بگن چون من کارم همش حافظه ای هست نیاز دارم مرسی
عالی بود مقاله.مخصوصا قسمت تقویت حافظه با بازی