گذشت و بخشش در زندگی

گذشت و بخشش در زندگی

گذشت و بخشش در زندگی از اصیل ترین فضیلت های انسانی است، اگر به ماهیت بخشش دقت کنیم در خواهیم یافت که عفو و بخشش از عدالت برتر است، زیرا عدالت به دنبال تنبیه است، اما بخشش در پی آشتی است.

متاسفانه اعمالی مانند دروغ گفتن، فریب دادن، بی تفاوتی، دلسردی، كوتاهی در مسئولیت و دیگری را مقصر نشان دادن، فحش دادن، خشونت و خیانت و … بارها میان افراد چه دوست و چه بیگانه اتفاق می افتد.

این اعمال باعث صدمات هیجانی و روحی زیادی میشود كه به آسانی قابل رفع نیست و روابط افراد را به شدت به خطر می اندازد. درصورتی که به بهبود روابط اهمیت می دهیم، لازم است هنر بخشش را هم تمرین كنیم. همه ی صدمات هیجانی قابل بخشش هستند و با اندکی تلاش میتوانیم رنج ها را فراموش کنیم و با عزیران و دوستانمان آشتی كرده و آرامش را به زندگی خود برگردانیم.

یکی از ابزارهای فوق العاده در زمینه کمک به بخشش و رهایی از کینه ها ” سابلیمینال بخشش و گذشت در زندگی “ است این سابلیمینال ارزشمند موجب تغییر حالات ذهنی و رفتاری برای رفع کدورت و حس انتقام و کینه به کمک ضمیر ناخودآگاه می شود ، این سابلیمینال فوق العاده توسط متخصصین سابلیمیران تهیه و عرضه شده است. هم اکنون می توانید از طریق لینک زیر مشاهده کنید:

بخشش و رهایی از کینه ها با فایل مخصوص تاثیر گذاری بر ضمیر ناخودآگاه | همچنین می توانید از طریق منو سایت با انواع آلبوم های سابلیمیران آشنا شوید

مفهوم بخشش در مقابل انتقام و تلافی کردن

بخشش و گذشت از کلماتی است كه در زندگی مشترك بسیار به كار می رود. اما از نظر بیشتر افراد بخشیدن كاری سخت و در برخی موارد غیرممكن است. بنابرین اگر بخشیدن سخت است فراموش كردن خود موضوع نیز غیرممکن خواهد بود. ولی در برخی شرایط بخصوص در زندگی زناشویی مساله اصلی بخشش نیست بلكه مصالحه است و همین میتواند برای آن دسته از افرادی كه فکر می كنند توانایی بخشش و گذشت را ندارند، انگیزه و محركی باشد. اما مزیت دیگر مصالحه این است كه هر دو طرف از آن سود میبرند و هیچ کس چیزی از دست نمی دهد. بزرگواری و کرامت به عنوان یک خصیصه انسانی، زیباترین جلوه های اخلاقی فرد را ترسیم میکند.

مسئله گذشت و بخشش در زندگی مشترک، حضور موثر و نافذی دارد. زن و شوهر بیش از هر جمع انسانی دیگر باید نسبت به هم روحیه بزرگ منشی نشان دهند. یکی از نشانه های بزرگ منشی و کرامت، عفو و گذشت و مدارا نسبت به همدیگر است. زندگی مشترک، طوری است است که زن و شوهر به صورت طبیعی در حالات و روحیات همدیگر دقیق اند و به عیوب هم پی می برند. اما نباید این مسئله منجر به بازگو کردن عیوب هم و سرزنش یکدیگر شود چراکه در این حالت، شادکامی از زندگی بیرون می رود و جو بدبینی و خصومت بر فضای زندگی حاکم میشود.

بخشش رها كردن خشم و رنجش است و برخلاف انتقام یا تلافی تكانه غریزی یا خود به خودی نیست. اگر از فردی برنجیم به صورت بازتابی میتوانیم بگوییم تلافی میکنم، از سوی دیگر بخشش انتخاب هیجانی مثبتی است كه ما انتخاب می كنیم تا آزادانه کسانی را كه ما را از خود رنجانده اند ببخشیم.

معمولا ما هر روز نیاز داریم همسر، والدین، فرزند، همكار، دوست، همسایه یا حتی یك ناآشنا را ببخشیم كه این كار البته كار راحت و آسانی نیست.

بخشیدن دوست و بیگانه

برای مردم بخشیدن بیگانه نسبت به دوست، عضو خانواده و كسی را كه می شناسند و به او اعتماد دارند، راحت تر است. در این مواقع فقط میتوانیم به خودمان بگوییم كه ما مسئول آنچه دیگران بر سر ما می آورند نیستیم ما فقط مسئول برخوردی هستیم كه با دیگران داریم.

نكته مهمتر اینکه یك نزاع به ندرت میتواند یک طرفه باشد در حالی كه گناه طرف مقابل را بزرگ می كنیم. با كمی اندیشه و آرامش می توان از وقوع نزاع جلوگیری کرد.

گذشت و بخشش در زندگی زوجین

درباره گذشت و بخشش در زندگی مشترک باید گفت ازدواج شاد و موفق ازدواجی است كه در آن بخشش، صبر و درك متقابل وجود داشته باشد. در صورتی که زن و شوهری نتوانند بطور مرتب ببخشند و فراموش كنند ازدواج آنها به شکل یک رشته از اتهامات متقابل در خواهد آمد. زوج های جوان باید توانایی اعتراف شجاعانه به اشتباهات خود را داشته باشند و بتوانند همسرشان را ببخشند و این مهمترین نکته ای است كه زن و شوهر را از هم راضی نگه می دارد.

گذشت و بخشش در زندگی

گذشت و بخشش در زندگی از دیدگاه پیامبر و ائمه

در این بخش احادیثی از پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) درخصوص بخشش و گذشت بیان میکنیم که بیانگر جایگاه ویژه ی گذشت و بخشش در زندگی است.

پیامبر (ص) می فرماید: هر زمان خشمی برای شما بوجود امد، با بخشش و گذشت، آن را از خود دور کنید، چون در روز قیامت ندا می دهند: هر کس به گردن خدا مزدی دارد، برخیزد و کسی به غیر از بخشایندگان بر نمی خیزند، بنابرین هر که گذشت کند و آشتی ورزد، مزدش با خداست.

امام باقر (ع) می فرماید: ندامت از گذشت برتر و راحت تر از ندامت حاصل از کیفر دادن است.

امام علی (ع) می فرماید: هنگامی که قدرت داری با گذشت باش و در هنگام تنگدستی بخشنده باش و در عین نیازمندی ایثارگر باش، تا فضل تو به کمال برسد.

پیامبر (ص) می فرماید: از گناهان مردم بگذرید، تا خداوند به این دلیل عذاب دوزخ را از شما دور کند.

امام علی (ع) در فرمان حکومت مصر به مالک اشتر می فرماید: نسبت به آنان همچون حیوان درنده نباش که خوردنشان را غنیمت بدانی، چون مردم دو گروه اند: یا برادر دینی تو اند، یا هم نوع تو، از آنها لغزش سر میزند و در معرض درد و گرفتاریها قرار دارند و دانسته و ندانسته خلاف میکنند. پس، همان طور که خود دوست داری خداوند تو را ببخشد و از خطاهایت بگذرد، تو نیز آنان را ببخش و از خطاهایشان درگذر، از بخشش و گذشت هرگز پشیمان نباش و از کیفر دادن خوشحال نشو.

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5/5 - (1 {امتیازها})