تعریف شادی چیست
ارائه یک تعریف رسمی و کلی برای شادی برای هر فرد تقریباً نادرست می باشد چرا که شادی از نظر هر فردی متفاوت میباشد و همچنین مقوله شادی با خوشبخت بودن یک ارتباط تنگاتنگی دارد که خیلی از مواقع درک تفاوت های این دو میتونه کمک شایانی به ما بکنه که بتونیم خودمون رو بهتر درک کنیم ، بتونیم تفاوت قائل بشیم بین احساس خوب در لحظه و احساس خوب عمومی در زندگی.
برای اغلب افراد مفهوم شادی با مفهوم و اصطلاح غالباً علمی به نام بهزیستی ذهنی اشتباه گرفته میشه.
برای اینکه ما بتوانیم این مورد رو اصلاح کنیم بایستی توجه کنیم به فاکتورهای احساسی درون خودمان
اول اینکه : بایستی صادقانه با خودمان پرسش را مطرح کنیم که چه میزان نسبت به زندگی مان آن احساس رضایت داریم.
دوم اینکه : چه میزان در طول روز احساسات مثبت و نیز چه میزان در طول روز احساسات منفی داریم.
اغلب دانشمندان بر یک نکته تاکید دارند و آن هم این است که معنای شادی اغلب در زمانی اتفاق می افتد که ما زندگی لذت بخش با معنی و ارزشمندی داشته باشیم.
البته نباید از این نکته هم غافل شد که معنای شادی تا حدود زیادی هم تحت تاثیر عوامل فلسفی و فرهنگی اطراف است به عنوان مثال در جامعه ایران آن ممکن است یک چیز به عنوان شادی قلمداد شود و همچنین در جامعه های دیگر چیز دیگری به عنوان شادی در ذهن افراد گنجانده شده باشد.
پس ما هرگز نمی توانیم صرفاً به نگاه علمی در این رابطه بسنده کنیم.
تعریف شادی از نظر دانشگاه آکسفورد
به نظرم بیاین و نگاهی بکنیم به تعریف شادی در دانشگاه آکسفورد از نظر دیکشنری آکسفورد شادی یعنی وضعیت شاد بودن!!
خوب فکر میکنم که لازمه که توضیحات بیشتری در این رابطه خدمت شما عرض کنم در ادامه در مقالات این دانشگاه آمده که شادی یک حس و احساس لذت و رضایت است پس بهترین تعریف در زمینه شادی را می توانیم اینطور قلمداد کنیم که شادی حس و احساس لذت و رضایت است.
اما این تعریف ساده حقایق بسیار بزرگی رو و مهمی رو برای ما روشن میکند و اون هم اینه که:
1- شادی یک حالت و وضعیت هست نه یک صفت دائمی و ماندگار.اگر بخوام بیشتر توضیح بدم این یک ویژگی ثابت شخصیتی و دائمی نیست بلکه یک ویژگی موقت و گذراست و بدون تغییر بکنه.
2- شادی به معنای احساس لذت و رضایت و ما نباید شادی رو با وجد شدید و سعادت و خوشبختی اشتباه بگیریم.
انسان همیشه در پی یافتن شادی بوده است یعنی همواره سعی کرده است تا به برداشت و حس خوبی از زندگی برسد. اما تعریف شادی چیست و چگونه ایجاد می شود؟ با گذشت عمر انسان دستیابی به این احساس نیز بیشتر می شود. امروزه مشخص نیست که انسان های زمان گذشته شادتر بودند یا انسان های امروزی. به هرحال عده ای هموراه نالان و نگران هستند و فکر می کنند دیگران نسبت به او شادترند.
تعریف شادی چیست و منبع احساس خوب کجاست؟
شادی را می توان برداشت و حس خوب از زندگی تعریف کرد اما این حس خوب از کجا نشات میگیرد و چه چیزی آن را بوجود می آورد؟ برخی افراد پول را شادی آفرین می دانند، برخی موفقیت را در رسیدن به شادی موثر می دانند برخی بر این باورند که شادی به خود فرد بستگی دارد و نحوه ی تفکر و نگرش او به زندگی در این مورد موثر است.
برخی دولت نامطلوب را عامل ضد شادی می دانند. بصورت خلاصه می توان گفت، افرد معتقدند که:
- لذت منجر به شادی می شود.
- شادی هدیه ی الهی است.
- شادی از ریاضت و عبادت است
- شادی از محبت و دوستی است
- شادی در سلامتی است
- شادی در ثروت است
- شادی در خوش گذرانی است و …
با بررسی مطالب فوق متوجه می شویم که هر کدام از آنها به چیزی متفاوت اشاره می کنند اما در نتیجه نوعی شادی و خوشحالی را برای فرد بوجود می آورند.
فواید شادی در زندگی
تحقیقات انجام گرفته در زمینه شادی ثابت کرده اند که یکی از عوامل مهم افسردگی در جوامع امروزی شاد نبودن افراد است. بر اساس این تحقیقات شناخت های نادرست مانعی برای شادی در جامعه است و باعث می شود شادی در جامعه به طور گسترده نهادینه نشود در نتیجه برای شاد بودن و گسترش شادی در جامعه لازم است افراد دیدگاه نظری مناسبی در این خصوص داشته باشند.
بدون شک برداشت و احساس خوب فرد از زندگی باعث ایجاد شادی می شود اما این احساس بیشتر از عوامل بیرونی مانند وضعیت جامعه و فرهنگ نشات می گیرد و به عوامل درونی زیاد وابسته نیست در نتیجه در این زمینه می توان دیدگاه فرد محور و دیدگاه جامعه محور را نام برد.
دیدگاه فرد محور مربوط به عوامل درونی یعنی جنبه های روانشاختی، زیست شناختی و اخلاقی است و دیدگاه جامعه محور مربوط به عوامل بیرونی یعنی وضع جامعه و فرهنگ و … است.
در بیان فواید شادی می توان گفت بشر برای دستیابی به لذت و کاهش رنج همواره سعی کرده است رنج و غم را از بین ببرد و شادی و لذت را تجربه کند چون تجربه شادی باعث اندیشه شاد می شود.
اولین آرا اندیشمندان فلسفی در مورد شادی و کاهش رنج بوده است و در این خصوص نظریه های زیادی را برای زندگی و جامعه شاد ارائه داده اند و هر کدام از این نظریه ها متناسب با جوامع و شرایط و زمان خاص خود بوجود آمده اند.
امروزه مطالعات شادی بیشتر در قلمرو علم روانشناسی قرار دارد و اکنون شادی از موضوعات بسیار جذابی است که علاوه بر مردم، محققان زیادی نیز آن را بررسی می کنند.
مطالعات علوم اجتماعی نیز در زمینه جامعه شناسی به شکل گیری موضوع شادی و مطالعات آن در این حوزه، بسیار کمک کرده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.