تعریف شادی در روانشناسی
در این مقاله تعریف شادی از نظر روانشناسی را بررسی کرده و دیدگاه های مختلف در این زمینه را بیان خواهیم کرد. هر کسی با توجه به ویژگی های شخصیتی و تناسب زمانی و مکانی خود، تعریف متفاوتی از شادی ارائه داده است. ادیان و مذاهب گوناگون، تعاریف مختلفی را در این زمینه بیان کرده اند ما سعی خواهیم کرد کاربردی ترین نظریه را در مورد شادی در این نوشته بررسی کنیم.
برای بررسی شادی ، ابتدا انسان را از جنبه های مختلف ارزیابی می کنیم تا بدانیم چه افرادی با چه ویژگی هایی، شاد هستند و ویژگی های شخصیتی و رفتاری این افراد چگونه است.
تعریف شادی از نظر روانشناسی و جنبه مختلف
بین ویژگی برونگرایی افراد و خوشحالی رابطه مستقیم و قوی وجود دارد متخصصان در این مورد فرضیه ژن شاد را بیان کرده اند و در این زمینه در حال تحقیق و پژوهش هستند.
عزت نفس بالا عاملی برای شادی
از بارزترین ویژگی های رفتاری افراد می توان به عزت نفس اشاره کرده که با تجویز قدرت جسارت به فرد، باعث ایجاد احساس خوب و شادی در او می شود.
ارتباط با دیگران منجر به شادی می شود
افراد از نظر روانشناختی در صورتی که ارتباطاتی پویا و کامل با دیگران داشته باشند می توانند به حقیقت سرمایه های وجودی خود پی ببرند که شاید بیشتر از سایر سرمایه های دیگر مانند تحصیل و شغل به او کمک رسان باشد و با همین سرمایه ارتباطی می تواند تاثیرات سازنده ای را بر زندگی خود و اطرافیان داشته باشد.
انجام ورزش باعث شادی می شود
افرادی که شاد هستند معمولا علاقه زیادی به ورزش دارند و همیشه افرادی فعال و پویا هستند. اینگونه افراد یک رشته ورزشی را دنبال می کنند و اغلب اوقات سرحال و شاد هستند.
شغل و درآمد خوب شادی به همراه دارد.
مشکلات اقتصادی نیز با روحیه افراد ارتباط مستقیمی دارد. میزان درآمد و رضایت شغلی هر چقدر بیشتر باشد، شادی فرد نیز بیشتر خواهد بود. اما با کاستی ها و مشکلات اقتصادی همواره ذهن فرد درگیر فراهم کردن معاش زندگی است و فرصت شاد بودن را ندارند بنابرین شغل و درآمد خوب حتما در فرد حس خوب و شادی را ایجاد خواهد کرد.
برخی افراد برای شاد بودن معتقدند که باید از مسائل و مشکلات نارحت کننده دوری کرد اما این نظریه زیاد جالب نیست چون همواره زندگی به گونه ای است که در گذر زمان فرد با حوادث مختلفی رو به رو می شود و امکان اینکه از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند و از واقعه دور باشد به هیچ وجه وجود ندارد بنابرین به نظر می رسد این راهکار مناسب نیست.
برخی نیز معتقدند که برای شاد بودن و گسترش شادی در جامعه، افراد باید بگونه ای زندگی کنند که باعث رنج و ناراحتی دیگران نشوند. این نظریه هم خالی از اشکال نیست چون این مورد نیز برای همه زمان ها و مکان ها صادق نیست اما تا حدی می تواند موجبات شادی را فراهم کند.
تعریف شادی از نظر روانشناسی : در صورتی که فرد از روح و روانی سالم برخوردار باشد می تواند با رعایت موارد زیر زندگی شادی را تجربه کند:
- رضایت از زندگی و شکرگزار بودن به آنچه که در زندگی دارد.
- ارتباط مثبت و سازنده با دیگران
- دوست داشتن خود و دیگران
از نظر روانشناسی برای شاد بودن، فرد باید صفات خوب را در خود تقویت کرده و از مشکلات گذشته درس بگیرد و در حل مسائل از تجربه خود استفاده کند.
شادی و خنده واقعی چگونه بوجود می آید؟
خنده یا درونی است یا مصنوعی. خنده درونی به ذات و کودک درون فرد وابسته است هنگامی که فردی با حس عمیق از مساله ای شاد است شروع به خنده می کند. این نوع خنده، واقعی بوده و منشا درونی دارد. هنگامی که ما ناراحت هستیم، گریه می کنیم این هیجانات برای مکمل شخصیت فرد لازم است.
به نطر من شادی یعنی وصل بودن به خدا وشاکر بودن از نعمات او
مرسی
باسلام وادب.
بنظر بنده شادی واقعی
یعنی احساس رضایتمندی وحدان اازخود . .وامنیت وآرامش روحی
وقناعت
شادی رضایت از هر آنچه که داری ونداری
شادی ازنظر من سپاس گذاری از خدا وداشت یک ادم خوب