اولین علائم افسردگی چیست؟
افسردگی دلایلی مختلفی دارد و از شایعترین اختلالات روانی قرن حاضر است و هر روز بر تعداد ان افزوده می شود. اما اگر با علائم افسردگی آشنا باشیم در همان اول می توانیم بیماری را درمان کنیم. اطلاعات افراد در مورد افسردگی خیلی کم است و اغلب آن را حس بد داشتن یا احساس غمگینی تعریف می کنند در حالی که نمی دانند افسردگی می تواند فرد را از تصمیم گیری ساقط کند یا 20 ساعت در روز بخوابد و … بنابرین آشنایی با علائم افسردگی برای هرکسی می تواند اهمیت داشته باشد. در این مقاله علائم افسردگی را بررسی خواهیم کرد
مهمترین علایم افسردگی کدامند؟
پژوهشگران تاکنون توانسته اند چندین نشانه افسردگی را کشف کنند. این یافته ها در درمان به موقع افراد مبتلا به اختلال، تاثیر زیادی دارد در این بخش 9 مورد از مهمترین علائم افسردگی را معرفی خواهیم کرد:
داشتن خلق و خوی افسرده
فرد حالت خلق و خوی افسرده را تقریباً در طول روز دارد. این حالت افسردگی توسط خود فرد با احساساتی مانند: اندوه، پوچی و … حس می شود و یا توسط اطرافیان فرد، مشاهده می گردد. در این میان این حالت در کودکان یا بزرگسالان، با تندخویی بروز پیدا می کند.
لذت نبردن از فعالیت های فیزیکی و بی علاقگی به فعایت های لذت بخش
افراد مبتلا به افسردگی علاقه خود را به کارهای عادی از دست می دهند و نمی توانند از فعالیت های لذت بخش، لذت ببرند. این افراد حتی ممکن است دچار بی اشتهایی شوند و علاقه ای به تمایلات جنسی نداشته باشند.
اعتماد به نفس خود را از دست می دهند
افرادی که دچار افسردگی می شوند نسبت به توانایی ها و استعدادهای خود، اعتمادشان را از دست می دهند و احساس خودکم بینی و گناه بیش از حد و بی ارزش بودن می کنند. این احساس بصورت مداوم در طول روز با انها است و به ناکامی ها و کاستی هایشان فکر می کنند و خودشان را بازنده می بینند.
اندیشه به خودکشی یا اقدام بخودکشی
افراد افسرده بطور مکرر به خودکشی فکر می کنند. و در ذهن خود برای خودکشی نقشه و طرح ریزی میکنند و کلا از زندگی نا امید می شوند و مدام به مرگ و افکار منفی می اندیشند.
از مشکلات خواب رنج می برند
بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی، الگوی خواب مشخصی ندارند.تغییر الگوی خواب به شکل بی خوابی یا خواب بیش از حد بروز می کند.
مشکلات حرکتی و جسمی
افراد مبتلا به افسردگی از نظر جسمی رو به تحلیل می روند و به بی قراری حرکتی دچار می شوند. خیلی زود از خواب بیدار می شوند و مدام قدم می زنند و از ناراحتی های معده و سردرد رنج می برند.
کاهش یا افزایش اشتها
گاهی در اشتهای فرد تغییر ایجاد می شود و این تغییر در قالب مکانیسم مقابله یا با کم خوری همراه است یا با پرخوری؛ در هر صورت این تغییر منجر به کاهش یا افزایش وزن شدید در فرد می شود.
مشکلات تمرکز
فرد تمرکر خود را در انجام دادن کارهای روزانه از دست می دهد و در تصمیم گیری ها دچار مشکل می شود.
خستگی و کمبود انرژی
افراد مبتلا به افسردگی احساس خستگی شدید می کنند، فکر کردن برایشان کند می شود و اغلب در انجام فعالیت های روزانه با فقدان انرژی مواجه می شوند.
علایم ذکر شده، مهمترین علایم تشخیص افسردگی محسوب می شود و برای مطرح کردن افسردگی در فرد، باید حداقل 2 مورد از موارد فوق و برای تشخیص جدی ، حداقل باید 5 مورد در فرد یافت شود. نکته ای که باید به آن دقت کرد مشاهده ی مداوم و هر روز این علایم در فرد است.
چه کسانی به افسردگی مبتلا می شوند؟
افسردگی مختص گروه خاصی نیست و در همه ی جوامع در هر سنی و در همه ی مردان زنان می تواند بروز کند. مردان معمولا از افسردگی خود خجالت می کشند و سعی می کنند آن را پنهان کنند و برای درمان، بیشر مواد مخدر مصرف می کنند و این خود باعث مشکلات شدیدتری می شود. افسردگی در زنان بیشر ناشی از ژنتیک، باروری، تغییرات هورمونی و روابط بین فردی می باشد. افسردگی در سالخوردگان معمولا درمان نشده باقی می ماند زیرا بسیاری از علائم موجود در آن ها مانند: اختلالات حافظه، دردهای مبهم، توهم و … ناشی از افزایش سن است. همچنین عوارش داروهای فشارخون، حمله قلبی و … در بروز افسردگی سالخوردگان نقش دارند.
علائم افسردگی در کودکان و نوجوانان
کودکان و نوجوانان نیز، در مقاطعی از زندگی با بحران های احساسی مواجه می شوند این بحران ها در کودکان منجر به افسردگی می شود مانند طلاق والدین. کودکان و نوجوانانی که اختلال کم توجهی، بیش فعالی، اختلال یادگیری، اضطراب و … دارند بیشتر در معرض افسردگی هستند. همچنین عواملی مانند استرس های شدید، تروما و یا سابقه ی خانوادگی در اختلالات خلقی، از عوامل مهم در بروز افسردگی در کودکان و نوجوانان هستند.کودکانی که افسرده هستند بیشتر از درد شکایت می کنند و احساساتشان را بیان نمی کنند اما نوجوانان علایم متفاوتی را از خود نشان می دهند مانند پرخاشگری، مصرف مواد مخدر، افت تحصیلی، فرار از خانه، رفتارهای پرخطر و … بنابرین این علایم باید جدی گرفته شوند. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت آمار خودکشی در نوجوانان افسرده بالاتر است و سومین عامل مرگ در نوجوانان 15 تا 19 ساله است.
وقتی که ته دلت همش ناراحتی به نظرم افسرده ای